BALIKESİR / BİGADİÇ - Çağış İlkokulu

Ekm

Balıkesir İl Jandarma Trafik Ekipleri görevlilerince Okulumuz öğrencilerine Trafik Eğitimi verildi.

Ara

Okulumuz 1927 yılında ilkokul olarak hizmete açılmıştır. Sırası ile 1934 ve 1957 yıllarında okul binası yenilenmiştir. 1979 yılında büyük onarım görmüştür. 1982 yılında ek bina yapılmıştır. 1990 yılında Çağış İlköğretim Okulu adını alarak eğitime devam etmiştir. 1999 yılında okulumuz kalorifer (fueloil) sistemine kavuşmuştur. 2011 yılından itibaren ek bina tamamlanarak ilkokul kısmı eski binada, ortaokul kısmı ise yeni binada eğitim öğretime devam etmiştir. Aynı zamanda 2011 yılında okulumuz kömürlü kalorifer sistemine geçiş yapmıştır.

2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren okulların dönüştürülmesi sonucu okulumuz ilk ve ortaokul müdürlükleri olarak ayrılmıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren müstakil müdürlükler olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde Çağış İlkokulu binasının depreme dayanıklı olmadığı tespit edildiğinden eski okul binası yıkılmıştır. 3 yıl ortaokul binasında ikili eğitime devam edilmiştir. 2022 yılında 8 derslikli olarak ihalesi yapılan okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibari ile yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır.

VİZYONUMUZ

Geleceğin becerilerine sahip, bilime sevdalı, kültüre duyarlı, meraklı, nitelikli, akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul görmüş, katılımcı ve paylaşımcı, ahlaklı bireyler yetiştiren ve bölgemizde tercih edilen bir okul olmaktır.

MİSYONUMUZ

Eğitim-öğretim kalitesi ile bölgede tercih edilen, yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren öğretmen kadrosuyla teknolojiyi kullanan, takım çalışmasını teşvik eden, sosyal ve sportif alanda bölgemizde model alınan, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, sürekli gelişen bir okul olmaktır.